top of page

Leer mij en mijn werkwijze kennen: het commando ‘nee’

We willen allemaal dat onze hond luistert en dat er geen problemen zijn. Helaas komen we toch soms in een situatie waarbij we onze hond moeten beschermen tegen zichzelf en waarbij hij of zij moet luisteren als je ‘neen’ zegt. We zeggen het vaak, soms in afwisseling met een ‘foei’ of ‘mag niet’, maar snapt de hond eigenlijk wel wat we bedoelen? Ik kan je zeggen: in de meeste gevallen is de hond zich van geen kwaad bewust en doet hij lekker door met wat hij of zij bezig is.

Schrijf je in om m’n GRATIS TRAINING te krijgen hoe je je hond ‘neen’ kan leren en voorkom veel problemen en onrust in huis. Want het is vervelend als je neen zegt en er wordt niet geluisterd, toch?

Online proefles

Online cursus: 'Hoe denkt een hond'

Deze online cursus kan je geheel op eigen tempo doorlopen want hij blijft LEVENSLANG beschikbaar! Daarnaast is er een leuke groep waar je terecht kan met al je vragen en natuurlijk ook gewoon leuke ervaringen kunt delen! Het is dus niet zoals een boek dat je op je eentje moet lezen. 

In de cursus leer je 'hondentaal' waarbij lichaamstaal, basis van gedrag en leerprocessen aan bod komen. Deze cursus vormt een belangrijke basis om je hond en zijn gedrag te begrijpen om daar verder mee aan de slag te kunnen. Daarom is deze cursus ook verplicht als je wilt deelnemen aan de hondenschool. Zodat je het gedrag van je hond snapt en kan kaderen waarom hij of zij iets doet.

Stap binnen in de leefwereld van je hond voor maar €249,99. 

Hoe denkt een hond Nala nadenken

Cursus basiscommando's

Uiteraard wil je je hond opvoeden tot een aangename gezinshond. Hiervoor is het noodzakelijk dat je hond enkele basiscommando’s kent, maar ook dat jij begrijpt hoe het denkproces bij een hond in elkaar zit. Zo kan jij ervoor zorgen dat je op een positieve manier iets nieuws aan je hond kunt leren.

Als je nu helaas niet in staat bent om op de hondenschool te raken, dan breng ik de hondenschool gewoon bij jou thuis!

Deze cursus begint met een uitleg over hoe een hond leert, wat clickertraining is en ook over hoe je een commando beëindigt. Binnen het traject van deze cursus krijg je elke week een nieuw commando om te oefenen. Zo kan je in 10 weken ook 10 basiscommando’s aanleren aan je hond!

Alles wordt uitgelegd aan de hand van duidelijke filmpjes waarbij ik alles voortoon maar natuurlijk krijg je ook de stappen uitgeschreven in PDF-formaat.

Nala high ten.jpg
Nala commando kijk.jpg

Lijkt het je wat om deze cursus te volgen? Dan kan dat op drie verschillende manieren:
 

 • Online: 
  Volg de cursus volledig online, zonder pottenkijkers en op het tempo van jou en je hond. Koop deze nu en start onmiddellijk met de training van je hond, voor maar €34,99!
   

 • Online + 3u privé les: 
  Je krijgt de online cursus waarbij er elke week 1 nieuw commando wordt behandeld. Bij deze cursus zijn er 3 privélessen (van 1 uur en t.w.v. €75!) aan huis voorzien. 1 les aan het begin van het traject om je op weg te helpen, 1 les in het midden om te zien of er nog iets bijgeschaafd moet worden en 1 les op het einde om te zien hoe goed je hond alle commando’s onder de knie heeft met tips en tricks om deze nog te perfectioneren. Koop deze cursus en lessen voor maar €199! Neem contact op via helpendehond@outlook.com 
  (lessen aan huis binnen een straal van 20km van Moerbrugge. Daarbuiten komt er een kilometervergoeding bij van €0,45/kilometer)
   

 • Online + 10 privélessen:
  Je krijgt de online cursus waarbij er elke week 1 nieuw commando wordt behandeld. Wil je echter kort op de bal spelen en onmiddellijk advies krijgen over wat je goed doet in de training en waar er nog iets bijgeschaafd kan worden? Kies dan deze cursus waarbij Alessandra elke week langskomt voor een privé les van 1u (t.w.v. 75!) en dit voor het volledige traject van 10 weken.
   Koop nu deze cursus voor maar €599 en spreek al met Alessandra af wanneer de lessen best plaatsvinden. Neem contact op via helpendehond@outlook.com 
  (lessen aan huis binnen een straal van 20km van Moerbrugge. Daarbuiten komt er een kilometervergoeding bij van €0,45/kilometer)

Nala jump
Nala jump
Nala jump
Nala jump on tree

Fun hondenschool

Heb je m’n cursus ‘hoe denkt een hond’ gevolgd, waardoor je mijn uitleg tijdens de lessen volledig zal begrijpen. Wil je graag met je hond overgaan naar het leren van de basiscommando’s, maar ook gewoon nieuwe fun tricks leren? Dan ben je van harte welkom op onze ‘fun hondenschool’ waarbij we alles aanleren op een positieve, stimulerende manier en waar plezier centraal staat.

 

We komen samen op verschillende locaties, waardoor jij en je hond uitgedaagd worden om in verschillende settings samen te werken, wat tenslotte ook veel meer lijkt op de werkelijkheid. Dit doen we bewust in tegenstelling tot 'klassieke hondenscholen' waarbij telkens op hetzelfde plein geoefend wordt... Want zeg eerlijk: hoe vaak loop je met je hond perfect aangelijnd heen en weer over hetzelfde plein?

Markiesje fun hondenschool_edited.jpg
Hondenschool op locatie - Alessandra

De fun hondenschool draait echt om het leren van negeren van andere prikkels, elk op zijn eigen tempo en naar eigen vermogen. Ik werk niet met verschillende niveaus, want ik maak het per persoon en hond zo moeilijk als nodig. Bijvoorbeeld kan ik bij de ene hond al een bal heen en weer bewegen of langsfietsen, terwijl de andere die nog moeite heeft met zijn commando enkel wordt uitgedaagd door het feit dat er andere honden zijn. 

Er is een maximum toegelaten aantal van 5 personen per les, waarbij inschrijven noodzakelijk is. Per les betaal je €15, maar als je een 10 beurtenkaart koopt, kost het je slechts €125.

BELANGRIJK:

 • Mits er enkel beperkte groepen zijn, wil ik graag lesgeven aan mensen die op dezelfde golflengte zitten. Daarom is het volgen van de cursus ‘hoe denkt een hond’ verplicht voordat je je kunt inschrijven voor deze hondenschool.

 • Er zijn geen gentle leaders, slipkettingen of prikkettingen toegestaan. De hond moet plezier hebben aan de les en dat kan niet met bovenvermelde banden.

 • Mits de les doorgaat op verplaatsing, zijn er geen toiletten beschikbaar.

 • Wees lief voor jezelf en elkaar! Niet elke les zal perfect gaan en dat is helemaal ok. Zie je dat het even minder gaat bij een ander duo? Moedig hen aan! Zo gaat diegene nog altijd naar huis met een positief gevoel en dat is net waar het om draait bij de training.

 • Ik reken erop dat iedereen het terrein proper achterlaat, mits we veelal op openbare terreinen en/of in de natuur zullen trainen.

Schrijf je via onderstaand formulier in voor de hondenschool van deze week. Wees er snel bij want er zijn maar 5 plaatsen! De les is telkens op zaterdagochtend en het tijdstip en locatie worden bepaald door de groep. Inschrijvingen sluiten op donderdagavond om 23u59. Vrijdag krijgt iedereen een mail met de locatie waar we zullen samenkomen.

Traject gedragstherapie

Soms moeten we onder ogen zien dat onze hond een bepaald gedrag vertoont dat we liever niet zien. Als dit gedrag natuurlijk gedrag is van de hond, maar wij storen ons eraan, heet dit ongewenst gedrag. Gaat het echter over onnatuurlijk gedrag en belemmert het een normaal leven van de hond, spreken we van een gedragsprobleem.

Of het nu gaat om ongewenst gedrag of een gedragsprobleem: ik ga samen met jou/jullie op zoek naar de juiste training zodat het probleem opgelost wordt, onder controle is of dat het tenminste te relativeren valt. Er is dus geen sprake van een ‘quick fix’, maar er zal tijd en moeite geïnvesteerd worden in de hond zodat er weer sprake kan zijn van een liefdevolle en harmonieuze relatie tussen de hond en zijn gezin.

Mogelijke problematieken waar je op botst kunnen zijn:

 • Trekken aan de lijn en/of uitvallen

 • Niet luisteren in het algemeen

 • Baknijd of objectnijd

 • Verlatingsangst of niet alleen kunnen zijn

 • Overmatig blaffen

 • Niet kunnen omgaan met andere huisdieren

 • Agressie naar mensen

 • Extreme angsten


 •  

Wat kan je verwachten van een traject gedragstherapie?

 • Intakeformulier

 • Eerste gedragsconsult van 1,5 uur

 • Opvolgtraining(en) van 1 uur, al dan niet al aangekocht via een pakket

 • Per WhatsApp bereikbaar tijdens de duur van het traject, om tijdig te kunnen bijsturen indien nodig

Eerst en vooral krijg je een intakeformulier toegestuurd. Dit formulier dien ik minstens 3 dagen voor onze afspraak terug te krijgen om het consult al goed te kunnen voorbereiden. Dan kom ik langs op eerste consult en ga samen met jou/jullie het formulier bespreken en we gaan de situatie in scène zetten zodat ik me een beeld van het probleem kan vormen. Van zodra alles duidelijk is, wordt er al een stuk getraind en terwijl schrijf ik ook een korte ‘handleiding’ waarmee jullie verder aan de slag kunnen. Dit eerste consult duurt ongeveer 1,5uur. 

De vervolg trainingen worden telkens ingepland met een interval van ongeveer 4 weken na de vorige sessie. Die tijdsspanne is nodig om voldoende tijd te geven om zelf aan de slag te gaan, maar is ook kort genoeg om op tijd te kunnen bijsturen. Die tijdsspanne is ook perfect om aan te sluiten op de regel ‘er zijn minstens 21 dagen nodig om gedragsverandering te zien bij de hond’. Zo'n vervolgtraining duurt ongeveer 1 uur. 

Een gedragsprobleem is niet in een mum van tijd verholpen. Daarom raad ik aan om een traject te kiezen van minstens 5 bijeenkomsten. Als je direct het traject betaalt, kost het €420 i.p.v. €450. Anders kost het €150 euro voor het eerste gedragsconsult en €75 per extra training*.

Heb je graag nog wat meer lessen? Je kan na het eerste pakket een vervolgpakket nemen van opnieuw 5 lessen voor €325 i.p.v. €375*. 

* Bezoek aan huis binnen een straal van 20km van Moerbrugge. Daarbuiten komt er een kilometervergoeding bij van €0,45/kilometer.

Teckel sloopgedrag snuffelen

Gratis screeningsgesprek

Heb je even door mijn aanbod gesnuisterd en zie je iets dat interessant voor je kan zijn? Weet je niet zeker welk traject bij jou en/of je hond past? Of heb je meer vragen over een bepaald traject of cursus?

Schrijf je hier dan even in voor een gratis screeningsgesprek. In dit telefonisch gesprek van ongeveer 30 minuten, gaan we samen je twijfels bespreken en kijken we of ik al dan niet jouw helpende hand kan zijn.

Bedankt voor de inzending!

bottom of page